Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie

de Merisor in Ciorbe, 2 Sep 2014 | 9187 vizualizari

 

De cand am vazut reteta Madutei Marin de ciorba de perisoare a la grec, mi-a stat gandul numai la ea cat de buna poate fi. Azi am prestat si eu una asemanatoare, doar ca am adaptat-o dupa ciorba radauteana. Este o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1 ou + 1 albus
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • Pentru supa:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 3 l apa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 150 gr smantana
  • zeama de la o lamaie mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie:

Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc.

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete.

Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam legumele si acoperim vasul.

Pregatim perisoarele astfel: trecem pieptul de pui prin robot, la fel si ceapa si le amestecam.

Adaugam orezul, condimentam amestecul cu piper, cimbru si sare, punem oul si albusul in compozitie si omogenizam.

Cand legumele din vas se patrund usor, formam perisoarele si le adaugam in ciorba.

Le lasam sa fiarba aproximativ 20-30 de minute, pentru siguranta prepararii, scoatem o perisoara si o incercam.

Adaugam zeama de la o lamaie.

Presam usturoiul curatat si il amestecam cu galbenusul de ou.

Adaugam si smantana si omogenizam bine, apoi diluam amestecul cu putina supa fierbinte.

Turnam amestecul diluat in ciorba amestecand energic sa nu se branzeasca smantana si mai lasam ciorba pe foc 10 minute, timp in care mai potrivim de sare si condimente, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Servim fierbinte cu ardei iute(cui ii place).

TIPS-URI

1

Cantitatile de usturoi si smantana se vor pune dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute